Aralık ayı içerisinde okul/kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile özel eğitim sınıfları ziyaret edildi. Ziyaretlerde okullarda yürütülen özel eğitim ve rehberlik uygulamaları hakkında müşavirlik hizmeti verildi. Genel hedef ( Psikolojik Sağlamlık), yerel hedef (Otokontrol) ile ilgili ve ihtiyaç duyulan konularda öğrencilere yönelik eğitimler düzenlendi.

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Dila SARITAÇ tarafından İl Emniyet pesoneline yönelik ''İletişim Becerileri'' konulu seminer verildi.

BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin tanıtım videoları yayımlandı.

Kurumumuz koordinesinde İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale ekibi tarafından sorumluluk bölgemizde bulunan okulların yöneticilerine, Psikolojik Danışmanlara, il milli eğitim personeline ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullardaki öğretmenlere yönelik psikolojik ilk yardım eğitimi verildi. Toplamda 469 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca Psikolojik Danışmanı bulunan okullarda öğretmen eğitimleri devam etmektedir. Bu süreçte emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Kasım ayı içerisinde okul/kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile özel eğitim sınıfları ziyaret edildi. Ziyaretlerde okullarda yürütülen özel eğitim ve rehberlik uygulamaları hakkında müşavirlik hizmeti verildi. Genel hedef ( Psikolojik Sağlamlık), yerel hedef (Otokontrol) ile ilgili ve ihtiyaç duyulan konularda öğrencilere yönelik eğitimler düzenlendi.

Ekim ayında okul/kurum rehberlik ve psikolojik danışma servislerini ziyaret ettik. Yapılan ziyaretlerde okullarda yürütülen Rehberlik ve Özel Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Okullarda öğretmen ve idareciler ile bir araya gelinerek işbirliği yapılabilecek konular hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Sorumluluk bölgemizde bulunan ve psikolojik danışman/rehber öğremeni olmayan Cengiz Topel İlk/Ortaokulu öğrencilerine;

1. sınıf öğrencilerine "Bedenini Koruma" PSD etkinliği

• Yerel hedef kapsamına " Sınır Koyma Etkinliği"
  • Yerel hedef kapsamında "Duygu Kontrolü Etkinliği"
  • 8. sınıf öğrencilerine "LGS Tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • 7. sınıf öğrencilerine "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" eğitimleri düzenlendi.
  • Öğretmen ve idarecilere PDR ve Özel Eğitim ile ilgili müşavirlik yapıldı.

Sorumluluk bölgemizde bulunan Vali Orhan Işın İlk/Ortaokulu öğrencilerine;

• Yerel hedef kapsamına " Sınır Koyma Etkinliği"
  • Yerel hedef kapsamında "Duygu Kontrolü Etkinliği"
  • 8. sınıf öğrencilerine "LGS Tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • Öğretmen ve idarecilere PDR ve Özel Eğitim ile ilgili müşavirlik yapıldı.

Hizmet bölgemizde bulunan ve rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu;

Öğrencilerine yerel hedefimiz Otokontrol kapsamında sınıf rehberlik etkinlikleri düzenlendi.

LGS tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri eğitimleri düzenlendi.

Öğretmenlere; Özel Eğitim Hizmetleri ve RPD Hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Psikososyal Destek Hizmetleri Ekibi tarafından "Psikolojik İlk Yardım" konulu içerik geliştirme çalışması yapıldı.

Sorumluluk bölgemizde bulunan Durankaya Beldesinde;

Derebaşı İlkokulu

Durankaya Belde İlkokulu

Durankaya Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine yerel hedefimiz olana "otokontrol" kapsamında sınıf rehberlik etkinlikleri ve psikososyal destek programı (PSD) kapsamında "Bedenini Koruma" sınıf rehberlik etkinlikleri düzenlendi. Geçitli Ortaokulu öğrencilerine; "LGS tanıtımı" ve "verimli ders çalışma teknikleri" eğitimleri düzenlendi.

Durankaya Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu ve Ş. T. Abdülselam Özatak ÇPL PDR servisleri ziyaret edildi.

Hizmet bölgemizde bulunan ve rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan Ahmedi Hani İlk/Ortaokulu;

Öğrencilerine yerel hedefimiz otokontrol kapsamında sınıf rehberlik etkinlikleri düzenlendi. LGS tanıtımı ve verimli ders çalışma teknikleri eğitimleri düzenlendi.

Öğretmenlere genel hedefimiz kapsamında psikolojik sağlamlık eğitimi verildi. Özel eğitim hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sümbül Anaokulu'nda öğrencilere yerel hedefimiz olan "otokontrol" kapsamında sınıf rehberlik etkinliği uygulandı.

Öğretmenlere yönelik yerel hedefimiz olan "otokontrol" kapsamında seminer verildi. Okul idaresi ile RPD ve özel eğitim ile ilgili müşavirlik hizmeti sunuldu.

İl psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekibi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Mehmet KANAT başkanlığında sene başı topnatısını gerçekleştirdi.

Hizmet bölgemizde bulunan Çukurca İlçesinde;

Yüzüncü Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

Emir Şaban İmam Hatip Ortaokulu

Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu

Çukurca Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisleri ziyaret edilip psikolojik danışmanlar ve okul idarecilerine müşavirlik hizmeti sunuldu.

Atatürk İlkokulu

Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu ve

Çukurca Anaokulu'nda öğrencilere Çukurca'da görev yapan gönüllü psikolojik danışmanlar ile beraber sınıf rehberlik etkinlikleri ve eğitimler düzenlenmiştir.

Çukurca İlçesinde görev yapan okul idarecilerine yönelik kurum müdürümüz Necip KIZILKAYA ve kurum müdür yardımcımız Eyüp GÜLDAL tarafından "Rehberlik ve Özel Eğitim Uygulamaları" eğitimi verilmiştir.