Etiket Sonuçları: hakkari ram

Kurumumuz yöneticileri tarafından 2024 yılı BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ile ilgili sorumluluk bölgemizde bulunan ilkokullarda görev yapan okul yöneticileri, 1.2. ve 3. sınıf sınıf öğretmenleri ile rehber öğretmenlere yönelik  bilgilendirme seminerleri verildi.

Kurumumuz ile Yeşilay Hakkari Şubesinin işbirliğiyle 02.01.2024 tarihinde Müdür Yardımcımız Eyüp GÜLDAL tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında Gençlik ve Spor il müdürlüğü personellerine yönelik ''Tütün Bağımlılığı'' konulu eğitim verildi.

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Dila SARITAÇ tarafından İl Emniyet pesoneline yönelik ''İletişim Becerileri'' konulu seminer verildi.

2023-2024 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı.

Kurumumuz koordinesinde İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale ekibi tarafından sorumluluk bölgemizde bulunan okulların yöneticilerine, Psikolojik Danışmanlara, il milli eğitim personeline ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullardaki öğretmenlere yönelik psikolojik ilk yardım eğitimi verildi. Toplamda 469 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca Psikolojik Danışmanı bulunan okullarda öğretmen eğitimleri devam etmektedir. Bu süreçte emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Kasım ayı içerisinde okul/kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile özel eğitim sınıfları ziyaret edildi. Ziyaretlerde okullarda yürütülen özel eğitim ve rehberlik uygulamaları hakkında müşavirlik hizmeti verildi. Genel hedef ( Psikolojik Sağlamlık), yerel hedef (Otokontrol) ile ilgili ve ihtiyaç duyulan konularda öğrencilere yönelik eğitimler düzenlendi.