May

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Hakan BAYKAN tarafından sorumluluk bölgemiz Merkez ve Çukurca da çalışan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara yönelik "AKRAN ZORBALIĞINI ÖNLEME KURSU" verildi.

May

Nisan ayında sorumluluk bölgemizde bulunan Ağaçdibi Köyü İlkokulu ve Ağaçdibi Köyü Yenimahalle İlkokulu öğrencilerine yönelik belirtilen konularda sınıf rehberlik etkinliğileri düzenlendi.

Nis

Merkez ve Çukurca ilçelerinde görev yapan okul psikolojik danışmanlarına/rehber öğretmenlerine yönelik "Çocuk Koruma Kanunu ve Danışmanlık Tedbiri Uygulayıcı Yetiştirme Kursu" 2 grup şeklinde gerçekleştirildi.

Nis

Mart ayında sorumluluk bölgemizde bulunan aşağıdaki listelenen okullara belirtilen konularda sınıf rehberlik etkinliği ve seminer düzenlendi.

Nis

Mart ayında sorumluluk bölgemizde bulunan Çukurca İlçesi Yukarı Akkaya Köyü Şht. Ast. Salim İzleyen İlkokulu öğretmenlerine "psikolojik sağlamlık" ve "RPD Hizmetleri ve Özel Eğitim" konularında bilgilendirme ve eğitim düzenlendi.

Nis

Mart ayında sorumluluk bölgemizde bulunan Çukurca İlçesi Yukarı Akkaya Köyü Şht. Ast. Salim İzleyen İlkokulu velilerine yönelik "Ebeveyn Tutumları" konusunda eğitim düzenlendi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

Sorumluluk bölgemizde bulunan rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okulların öğrencilerine hedefler ve ihtiyaç duyulan çeşitli konularda eğitim/sınıf rehberlik etkinlikleri düzenlenmiştir.

Mrt

Şubat Ayında merkezimiz sorumluluk bölgesinde bulunan rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okulların öğretmenlerine yönelik genel hedef kapsamında "Psikolojik Sağlamlık" eğitimleri düzenlenmiştir.

Mrt

Şubat ayı içerisinde hizmet bölgemizde bulunan psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okulların velilerine yönelik ihtiyaç duyulan konularda merkezimiz tarafından eğitimler verilmiştir.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem okul psikolojik danışmanları/rehber öğretmenleri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin YILMAZ başkanlığında gerçeklerştirildi. Toplantıda 1. dönem yapılan çalışmalar veriye dayalı olarak değerlendirildi. 2. dönem yapılacak çalışmalar üzerine konuşuldu.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. dönem merkez komisyon toplantısı merkez personeli ve idarenin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda bölüm başkanları tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem yapılan çalışmaların sunumu yapıldı ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem yapılacak çalışmaların planlanması yapıldı.

Ock

Kurumumuz yöneticileri tarafından 2024 yılı BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ile ilgili sorumluluk bölgemizde bulunan ilkokullarda görev yapan okul yöneticileri, 1.2. ve 3. sınıf sınıf öğretmenleri ile rehber öğretmenlere yönelik  bilgilendirme seminerleri verildi.

Ock

Kurumumuz ile Yeşilay Hakkari Şubesinin işbirliğiyle 02.01.2024 tarihinde Müdür Yardımcımız Eyüp GÜLDAL tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında Gençlik ve Spor il müdürlüğü personellerine yönelik ''Tütün Bağımlılığı'' konulu eğitim verildi.