Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Sorumluluk bölgemizde bulunan rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okulların öğrencilerine hedefler ve ihtiyaç duyulan çeşitli konularda eğitim/sınıf rehberlik etkinlikleri düzenlenmiştir.

Şubat Ayında merkezimiz sorumluluk bölgesinde bulunan rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okulların öğretmenlerine yönelik genel hedef kapsamında "Psikolojik Sağlamlık" eğitimleri düzenlenmiştir.

Şubat ayı içerisinde hizmet bölgemizde bulunan psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okulların velilerine yönelik ihtiyaç duyulan konularda merkezimiz tarafından eğitimler verilmiştir.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem okul psikolojik danışmanları/rehber öğretmenleri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin YILMAZ başkanlığında gerçeklerştirildi. Toplantıda 1. dönem yapılan çalışmalar veriye dayalı olarak değerlendirildi. 2. dönem yapılacak çalışmalar üzerine konuşuldu.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. dönem merkez komisyon toplantısı merkez personeli ve idarenin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda bölüm başkanları tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem yapılan çalışmaların sunumu yapıldı ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem yapılacak çalışmaların planlanması yapıldı.

Kurumumuz yöneticileri tarafından 2024 yılı BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ile ilgili sorumluluk bölgemizde bulunan ilkokullarda görev yapan okul yöneticileri, 1.2. ve 3. sınıf sınıf öğretmenleri ile rehber öğretmenlere yönelik  bilgilendirme seminerleri verildi.

Kurumumuz ile Yeşilay Hakkari Şubesinin işbirliğiyle 02.01.2024 tarihinde Müdür Yardımcımız Eyüp GÜLDAL tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında Gençlik ve Spor il müdürlüğü personellerine yönelik ''Tütün Bağımlılığı'' konulu eğitim verildi.

Aralık ayı içerisinde okul/kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile özel eğitim sınıfları ziyaret edildi. Ziyaretlerde okullarda yürütülen özel eğitim ve rehberlik uygulamaları hakkında müşavirlik hizmeti verildi. Genel hedef ( Psikolojik Sağlamlık), yerel hedef (Otokontrol) ile ilgili ve ihtiyaç duyulan konularda öğrencilere yönelik eğitimler düzenlendi.

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Dila SARITAÇ tarafından İl Emniyet pesoneline yönelik ''İletişim Becerileri'' konulu seminer verildi.

BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin tanıtım videoları yayımlandı.

Kurumumuz koordinesinde İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale ekibi tarafından sorumluluk bölgemizde bulunan okulların yöneticilerine, Psikolojik Danışmanlara, il milli eğitim personeline ve psikolojik danışmanı bulunmayan okullardaki öğretmenlere yönelik psikolojik ilk yardım eğitimi verildi. Toplamda 469 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca Psikolojik Danışmanı bulunan okullarda öğretmen eğitimleri devam etmektedir. Bu süreçte emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Kasım ayı içerisinde okul/kurum ziyaretleri gerçekleştirdik. Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile özel eğitim sınıfları ziyaret edildi. Ziyaretlerde okullarda yürütülen özel eğitim ve rehberlik uygulamaları hakkında müşavirlik hizmeti verildi. Genel hedef ( Psikolojik Sağlamlık), yerel hedef (Otokontrol) ile ilgili ve ihtiyaç duyulan konularda öğrencilere yönelik eğitimler düzenlendi.

Ekim ayında okul/kurum rehberlik ve psikolojik danışma servislerini ziyaret ettik. Yapılan ziyaretlerde okullarda yürütülen Rehberlik ve Özel Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Okullarda öğretmen ve idareciler ile bir araya gelinerek işbirliği yapılabilecek konular hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Sorumluluk bölgemizde bulunan ve psikolojik danışman/rehber öğremeni olmayan Cengiz Topel İlk/Ortaokulu öğrencilerine;

1. sınıf öğrencilerine "Bedenini Koruma" PSD etkinliği

• Yerel hedef kapsamına " Sınır Koyma Etkinliği"
  • Yerel hedef kapsamında "Duygu Kontrolü Etkinliği"
  • 8. sınıf öğrencilerine "LGS Tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • 7. sınıf öğrencilerine "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" eğitimleri düzenlendi.
  • Öğretmen ve idarecilere PDR ve Özel Eğitim ile ilgili müşavirlik yapıldı.