May

Güncellenen Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA)'lar ve sene sonu iş ve işlemleri ile ilgili psikolojik danışmanlarla online bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ağaçdibi Köyü İlkokulu ve Ağaçdibi Yenimahalle İlkokul'unda Öğrencilere;

Akran Zorbalığı

Bilinçli Teknoloji Kullanımı

Hak ve Sorumlulukları Bilme Etkinlikleri  yapıldı.

Öğretmen ve okul idarelerine Pdr ve Özel Eğitim konularında müşavirlik sunuldu.

May

Şemdinli ve Derecik İlçelerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara yönelik '' Medeniyet ve Kültür Çerçevesinde RPD Hizmerleri Semineri'' düzenlendi.

May

Merkezimizde Rehber Öğretmenlere/Psikolojik Danışmanlara yönelik '' Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) Uygulayıcı Eğitimi Kursu'' 1.grup eğitimi 25 psikolojik danışmanın katılımı ile gerçekleştirildi.

May

Şehit Çetin Deniz Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri ile ''Sınav Kaygısı'' gündemli grupla psikolojik danışma oturumları yapıldı.

Hakkari Merkezde görev yapan psikolojik danışmanlara yönelik'' Medeniyet ve Kültür Çerçevesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Semineri'' 1. grup eğitimi tamamlandı.

Psikolojik Danışmanı olmayan Şehit Çetin Deniz İlk/Ortaokulu öğrencilerine yönelik;

• Akran Zorbalığı
  • Öz Disiplin Geliştirme
  • Verimli Ders Çalışma ve LGS Tanıtımı
  • Bilinçli Teknoloji Kullanımı Eğitimleri/Etkinlikleri merkezimiz psikolojik danışmanları tarafından verildi.

Merkezimiz koordinesinde gönüllü psikolojik danışmanların katılımıyla rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan okullarda öğrenci velilerine yönelik '' Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi Kursu'' düzenlendi.

Hakkari Merkez İlçesi ve bağlı köylerde görev yapan 'taşımada görevli servis şoförleri, yardımcı personel, kantinciler ve güvenlik görevlilerine' yönelik gruplar halinde kurumuz psikolojik  danışmanları tarafından ''Öfke ve Stres Yönetimi'' konulu eğitimler düzenlenmiştir.

Hakkari Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren usta öğreticilere yönelik '' Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele-KADES Uygulama'' eğitimi kurumumuz psikolojik danışmanı tarafından verildi.
'' Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı'' tanıtımı kurumumuz psikolojik danışmanı tarafından verildi.

03.12.2022 tarihinde Şehit Vali Derviş Yalım Ortaokulu 8. ve 7. sınıf öğrencilerine '' Ergenlik Dönemi Özellikleri'' Eğitimi kurumumuz psikolojik danışmanları tarafından verilmiştir.

Kasım ayında okul rehberlik ve psikolojik danışma servislerini ziyaret ettik. Yapılan ziyaretlerde okullarda yürütülen Rehberlik ve Özel Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Okullarda öğretmen ve idareciler ile bir araya gelinerek işbirliği yapılabilecek konular hakkında bilgi alişverişi yapıldı.

01.12.2022 tarihinde psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan Milli Eğitim Vakfı İlk/Ortaokulu;

Öğrencilerine,

"Verimli Ders Çalışma Teknikleri" semineri ve

" Arkadaşlık İlişkileri (Akran Zorbalığı)" sınıf etkinliği gönüllü psikolojik danışman/rehber öğretmenler ile beraber düzenlenmiştir

Merkezimiz bünyesinde Temel Eğitim ve Ortaöğretimde görev yapan psikolojik danışman/rehber öğretmenlerle gruplar halinde aylık vaka paylaşımı/mesleki paylaşım toplantıları gerçekleştirilmiştir.