Kurum Müdürmüz Sn. Necip KIZILKAYA ve Kurum Müdür Yardımcımız Sn. Eyüp GÜLDAL tarafından okul idarecilerine yönelik PDR ve Özel Eğitim Uygulamaları ile ilgili online ve yüz yüze bilgilendirme eğitimleri yapıldı.

Şehit Çetin Deniz İlkokulu; Hafif Zihin, Hafif Otizm ve Görme Özel Eğitim Sınıfları ile Şehit Çetin Deniz Ortaokulu Özel Eğitim Hafif Zihin Sınıfı merkezimiz özel eğitim öğretmenleri Hacer FIRAT ve Remzi Yıldırım tarafından ziyaret edildi.

Psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan Şehit Çetin Deniz İlkokulu 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yerel hedefimiz otokontrol kapsamında "Tavşan ve Kaplumbağa Masal Değerlendirme" etkinliği merkezimiz psikolojik danışmanı Necla GÜLDAL tarafından ugyulanmıştır.

Şehit Çetin Deniz Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik "LGS tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri" eğitimleri merkezimiz psikolojik danışmanı Hakan BAYKAN tarafından verilmiştir.

İl milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen okul servis şoförleri ve servis refakaçilerine yönelik eğitimlere merkezimiz psikolojik danışmanı Hakan BAYKAN tarafından eğitim verilmiştir.

Okul psikolojik danışmanları/rehber öğretmenleri olmayan okulların rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri okul yürütme kurulu ve BEP geliştirme birimi toplantılarına merkezimiz psikoloijk danşman ve özel eğitim öğretmenleri katılım sağlamıştır.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sene başı okul psikolojik danışmanları/rehber öğretmenleri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet KANAT başkanlığında gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ilimiz tarafından belirlenen ''Otokontrol'' yerel hedefine yönelik hazırlanan içerikler yayınlanmıştır.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem merkez komisyon toplantısı merkez personeli ve idarenin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda bölüm başkanları tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında yapılan çalışmaların sunumu yapıldı ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak çalışmaların planlanması yapıldı.

Eyl

Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezi sorumluluk bölgesinde göreve yeni başlayan psikolojik danışman/rehber öğretmenlerle ''Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri ve Özel Eğitim Hizmetleri'' ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yerel hedef içerik oluşturma komisyonunda görevli psikolojik danışmanlara/rehber öğretmenlere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eyl

2023- 2024 Mesleki Gelişim Dönemi kapsamınad Hakkari Andolu Lisesi öğretmenlerine kurumumuz psikolojik danışmanı Necla GÜLDAL tarafından '' Sınıf Yönetimi'' eğitimi düzenlendi.

Eyl

2023-2024 Mesleki Gelişim Dönemi kapsamında Hakkari Fen Lisesi öğretmenlerine kurumumuz psikolojik danışmanları tarafından ''Eğitim Ortamlarında Dijitalleşmenin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri'' konulu eğitim verildi.

Tem

Merkezimiz psikolojik danışmanları tarafından psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan okullarda LGS tercih danışmanlığı hizmeti verildi.

Tem

Sene Sonu Merkez Komisyon Toplantımızda kurumumuzun çalışmalarını değerlendirdik. Bölüm başkanlarımızın sunumuyla veriye dayalı analiz yapıldı.

May

Güzel Sanatlar Lisesi 12 .sınıf öğrencilerine yönelik ''Sınav Kaygısı ile Baş Etme ve Stres Yönetimi'' semineri düzenlendi.