Ekim ayında okul rehberlik ve psikolojik danışma servislerini ziyaret ettik. Yapılan ziyaretlerde okullarda yürütülen Rehberlik ve Özel Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Okullarda öğretmen ve idareciler ile bir araya gelinerek işbirliği yapılabilecek konular hakkında bilgi alişverişi yapıldı.

Kurum Müdürümüz Necip KIZILKAYA tarafından Özel Eğitim taşımacılığı yapan servis şoför ve rehber personeline yönelik "Özel Eğitim Farkındalık Kursu" eğitimi verildi.

Psikososyal Destek (PSD) Programı Eğitici Eğitimi Kursu almayan psikoloijk danışmanlara yönelik bilgilendirme semineri kurumumuz Psikolojik Danışmanı Hakan BAYKAN tarafından verildi.

Merkezimiz ev sahipliğinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı "İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi" sene başı toplantısı gerçekleştirildi.

11.10.2022 tarihinde psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan Zap Köyü İlk/Ortaokulu;

Velilerine, Yerel Hedef kapsamında; "Hak ve Sorumluluklarını Bilme"

Öğretmenlerine, "İhmal ve İstismardan Koruma"

Öğrencilerine, "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" semineri ve " Akran Zorbalığı" sınıf etkinliği düzenlenmiştir.

11.10.2022 tarihinde sorumluluk bölgemizde bulunan Akbulut Köyü İlkokulu;

Velilerine, Yerel Hedef kapsamında; "Hak ve Sorumluluklarını Bilme"

Öğrencilerine,"Bedenini Koruma" sınıf etkinliği düzenlenmiştir.

Kurum Müdürmüz Sn. Necip KIZILKAYA tarafındanokul idarecilerine yönelik PDR ve Özel Eğitim Uygulamaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

07.10.2022 tarihinde sorumluluk bölgemizde bulunan Sarıtaş Köyü Yusuf Kızılbuğa İlk/Ortaokulu;

Velilerine, Yerel Hedef kapsamında; "Hak ve Sorumluluklarını Bilme"

Öğretmenlerine, "İhmal ve İstismardan Koruma"

Öğrencilerine, "Verimli Ders ÇalışmaTeknikleri", PSD Programı kapsamında "Ölüm-Yas Modülünde 'Dört Yapraklı Yonca' etkinliği" ve " Akran Zorbalığı" sınıf etkinliği düzenlenmiştir.

04.10.2022 tarihinde sorumluluk bölgemizde bulunan, psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan Bay Köyü İlkokulu;

Velilerine, Yerel Hedef kapsamında "Hak ve Sorumluluklarını Bilme" semineri

Öğrencilerine, Yerel Hedef kapsamında "Hka ve Sorumluluklarını Bİlme" sınıf etkinliği

Öğretmenlerine, "İhmal ve İstismardan Koruma" eğitimleri düzenlenmiştir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okulların "Okul RPD Hizmetleri Yürütme Komisyon Toplantılarına" kurumumuz psikolojik danışmanlarınca katılım sağlanmış olup, gerekli konularda müşavirlik hizmeti verilmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Bilal GÜR Başkanlığında " 2022-2023 Sene Başı Okul Psikolojik Danışmanlar/Rehber Öğretmenler Toplantısında" sorumluluk bölgemizde yürütülecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ele alındı.

Eyl

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İş-Kur Çalışanlarına yönelik, PDR Hizmetleri Bölüm Başkanımız Erol TAŞ tarafından " Çocuk İhmal ve İstismardan Korunma" konulu eğitim düzenlendi.

Eyl

Merkez ve Çukurca İlçelerimizde taşımalı eğitimde görev alan öğrenci servis şoförlerine yönelik "İletişim" konulu eğitim psikolojik danışmanlarımız tarafından düzenlenmiştir.

Eyl

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Bilal GÜR başkanlığında "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu" toplantısı yapıldı. Toplantıda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri ile ilgili konular görüşülerek karara bağlandı.

Ağu

Kurumumuz bünyesinde oluşturulan tercih danışmanlığı komisyonu tarafından 27 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında başvuran bireylere yönelik YKS Tercih Danışmanlığı hizmeti  verildi.